Comité heroprichting carnaval zoekt enthousiaste feestneuzen

Bij sommige durpelingen zit feesten in het bloed. Dus je bent bijvoorbeeld carnavalist of je bent het niet.

Dat moet durpeling Rick Bouwman gedacht hebben op een druilerige herfstige morgen in Doornenburg. En dus zocht hij de media op.

Rick wil namelijk de Doornenburgse carnaval nei-j leven inblazen. Niet met een trøt (wij kennen allemaal durpelingen die daarmee vooral tijdens vroege kermisochtenden al leven genoeg maken) maar door de heroprichting van een durpse carnavalsvereniging.

Een paar jaar geleden trok het bestuur van Carnavalsvereniging ‘De Riensplitsers’ de stekker rectaal uit de carnavalskar, de carnavalsoptocht en de carnavalsprins en ging vervolgens ‘in ruste’.

Een klein comité heeft sindsdien het carnaval in mini opzet in leven gehouden en merkte dat er toch wel animo is ient durp voor carnaval.

“De carnavalsoptocht naar de zaterdagmiddag verschuiven was in 2018 al een succesvolle zet, en ook op basisschool de Doornick leeft ieder jaar nog steeds het kindercarnaval door de verkiezing van de prins en prinses Carnaval. Ook de Stichting Ouderen Doornenburg viert op carnavalsdinsdag een feestje. Tijd om in het dorp eens te polsen of we gezamenlijk een doorstart kunnen maken”, aldus feestneus Rick.

Mocht u Rick willen helpen in zijn speurtocht naar enthousiaste carnavalisten die willen meedenken en meehelpen, neem dan contact op via: rickdoornenburg@gmail.com

Alaaf!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*