De Nacht van de Soldaat op fort Pááándere

Op zaterdag 26 oktober vindt in Fort Pannerden de 'Nacht van de soldaat' plaats. Hoe zag het soldatenleven eruit voordat elektriciteit het fort verlichtte.

Fort Pááándere nodigt iedereen uit om eens méé te maken hoe het leven was voor soldaten van pakweg 150 jaar geleden.

Zaterdag 26 oktober, de laatste dag van de zomertijd, kunnen bezoekers al lopende door de schemering het fort en de soldatengeschiedenis ervaren. “Los bijvoorbeeld een schot met het kanon, ga biechten bij meneer pastoor of rooster een broodje of marsmallows bij een vuurkorf“, zo roepen de vrijwilligers.

Dankzij de samenwerking met Kamera Express kan men de sterrenhemel bewonderen vanaf het uitkijkpunt. De medewerkers van Kamera Express zullen uitleg geven over de opgestelde sterrenkijker om sterren en hemellichamen goed te kunnen zien.

Maar er zijn ook allerlei andere activiteiten die avond. Voor kinderen zijn er mooie lampjes om mee door het oude, donkere fort lopen. Kortom, een spannende en leerzame avond voor jong en oud, en na afloop staat er een drankje klaar.

De activiteiten vinden plaats in de avond tussen 19:00 en 21:30 uur.

Plaats: Fort Pannerden, Waaldijk 1 in Doornenburg. Meer info staat HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*