Historische fietstocht voor leerlingen van basisschool “De Doornick”

** PERSBERICHT **

Woensdag 2 oktober was het 75 jaar geleden dat Doornenburg gebombardeerd werd.

De Historische Kring Doornenburg wilde deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft een fietstocht georganiseerd voor de leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 van basisschool “de Doornick”. Zij hebben op die dag zes locaties bezocht die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de 2e W.O.

De verhalen werden verteld door mensen die een bijzondere band hebben met deze plekken. Het waren indrukwekkende en soms emotionele verhalen. De leerlingen waren erg betrokken en onder de indruk van alles wat ze gezien, gehoord, geproefd en beleefd hebben.

Eén van de leerlingen verwoordde het zo: “Dat in zo’n klein dorp zoveel gebeurd is”.

Volgend jaar zal de HKD samen met het koor Jekadee activiteiten organiseren die in het teken van ‘bevrijding’ staan. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 april zal dan een groots concert worden gegeven en komt er een tentoonstelling.

Op zondag 5 april 2020 kunnen belangstellenden een fietstocht maken langs de zes locaties die in het kader van de 2e Wereldoorlog van historische waarde waren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*