In herfstvakantie Sprookjesfestival op kasteel Doornenburg

In de herhaling: Tovenaar Maledoor is zijn toverstof kwijt

Kasteel Doornenburg is tijdens de komende herfstvakantie weer opgenomen in het programma van het jaarlijkse Sprookjesfestival. Een evenement geheel gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar.

Kinderen worden spelenderwijs door een gids meegenomen door het Doornenburgse kasteel. Het thema  is dat  een tovenaar zijn ‘toverstof’ kwijt is.  Een rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier

Sprookjesverhaal

Het lijkt op een gewone rondleiding waar kinderen mogen kruiden stampen, harnas en mooie sprookjeskleding passen en luisteren naar spannende verhalen. Totdat tovenaar Maledoor verschijnt. Een droevige tovenaar zo blijkt, want hij is zijn ‘toverstof’ kwijt.  Hij zoekt tevergeefs in alle hoeken en nissen. Toverspreuken helpen hem ook niet. Totdat de gids alle kinderen vraagt om Maledoor bij het zoeken te helpen. En zoals het in alle sprookjes afloopt, tovenaar Maladoor vindt zijn toverstof terug en verlaat dolgelukkig Kasteel Doornenburg.

Kinderen worden uitgenodigd om in hun mooiste kleren te komen. Misschien een idee om als prinses, tovenaar of ridder te komen?

De rondleidingen zijn van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober. Aanvang 12.30 en 14.30 uur.

Entree 6 euro. Reserveren via het online formulier HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*