Lingewaard krijgt PolderBOA

Grootgrondbezitters in Lingewaard krijgen hun zin.

Want de gemeente gaat een extra BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) aantrekken die specifiek voor het buitengebied van de gemeente is bedoeld.

De gemeente heeft momenteel drie BOA’s in dienst en krijgt er nu dus definitief een vierde persoon bij. De ‘polderBOA’ is een langgekoesterde wens van organisaties als Waterschap en Provincie die in vervulling gaat. Want illegale dump van afval en huisraad wordt een steeds groter probleem in de polders en natuurgebieden van Lingewaard. De polderBOA wordt speciaal voor deze overtredingen ingezet.

Om het werk eenduidig te maken is een convenant opgesteld door de verschillende overheden en grondeigenaren waardoor de polderBOA beter en sneller zijn (of haar) werk kan doen.

Normaal gesproken bestaat het werk van een gemeentelijke BOA uit handhaving op foutparkeerders, overlast van honden en blagen die ‘oan de zuup goan’. Als u dus verdachte bewegingen ziet of geluiden hoort in de Klompenwârd, de Roswârd, de Kruuspoel of bij Jöske Derksen achter ient kiepehok… wees dan gerust: het is de PolderBOA die aan ’t handhaven is!

Wanneer de BOA begint is nog niet bekend.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*