Tentoonstelling Betuwe in ’44-’45 in Fort Pááándere

In het kader van Gelderland Herdenkt organiseert Fort Pááándere een tentoonstelling over de oorlog in de Betuwe.

Samen met het Exodus Comité Huissen is een kleine maar indringende tentoonstelling opgezet in het fort. Want van september 1944 tot begin april 1945 was de Betuwe frontgebied. Geallieerden en Duitsers vochten om de bevrijding van Nederland.

“Zware bombardementen en beschietingen richtten enorme schade aan en eisten het leven van talloze burgers. Huizen, boomgaarden, wegen en spoortrajecten werden verwoest. Woningen werden bezet door zowel geallieerden áls Duitsers. Er werd geplunderd en vee werd afgeslacht door beide partijen”, zo vertelt de website van het fort.

De tentoonstelling richt zich vooral op Lingewaard en haar kernen. “Door middel van foto’s en teksten over de feiten, dorpen en verhalen van getroffenen, krijgt men een beeld van deze periode in dit gebied”.

De tentoonstelling is tijdens openingstijden (HIERO) van het fort gratis te bezoeken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*