Sprookjesfestival op Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is weer opgenomen in het programma van het jaarlijkse Sprookjesfestival. Een evenement geheel gericht op kinderen van 4 tot 10 jaar.

** PERSBERICHT **

Kinderen worden spelenderwijs door een gids en een jonkvrouw meegenomen door het kasteel. Het thema is dat een tovenaar die zijn toverstok kwijt is. Een rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier.

Sprookjesverhaal

Het lijkt op een gewone rondleiding waar kinderen mogen kruiden stampen, harnas en mooie sprookjeskleding passen en luisteren naar mooie verhalen. Totdat tovenaar Maledoor verschijnt.

Een droevige tovenaar zo blijkt, want hij is zijn toverstof kwijt. Hij zoekt tevergeefs in alle hoeken en nissen. Toverspreuken helpen hem ook niet. Totdat de gids alle kinderen vraagt om Maledoor bij het zoeken te helpen. En zoals het in alle sprookjes afloopt, tovenaar Maladoor vindt zijn tovenaarsstof terug en verlaat dolgelukkig Kasteel Doornenburg.

Kinderen worden uitgenodigd om in hun mooiste kleren te komen. Misschien als prinses, tovenaar of ridder.

De rondleidingen zijn van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober. Aanvang 12.30 en 14.30 uur. Entree 6 euro. Reserveren via www.kasteeldoornenburg.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*