Dijken en verkeersveiligheid hoofdstuk zoveel

Zucht. De verkeersveiligheid op onze dijken. Het blijft een Never Ending Story voor de raamtijgers in Bemmel en voor de aanwonenden.

Terwijl hardrijdende motorrijders en het dijkvak Angeren-Huessen in de volle belangstelling staan van de pliezies ligt het dijkvak van Riiiiiiiiiienstroat tot de Sterreschans er wat vergeten bij.
Geen wegbelijning, geen rode arcering voor het fietsgedeelte, geen belijning bij op- en afritten en géén verlichting.

Nu de donkere dagen weer aanbreken is dit dé cocktail voor ongelukken. Durpeling Will Volleberg vraagt aan onze volksvertegenwoordigers (opnei-j!) aandacht voor deze verkeersonveilige situatie.

Het dijkvak Huissen/Angeren is perfect en veilig, wat betreft de belijning en de rode arcering, goed te gebruiken door fietsers en wandelaars. Echter het dijkvak Rijnstraat/Rest.Rijnzicht in Doornenburg, daar zijn helemaal geen lijnen getrokken, laat staan rode arcering.

Het antwoord van de wethouder Sluiter op mijn vraag waarom niet, kreeg ik een onderhoud met twee verkeersdeskundigen die mij vertelden dat dat de veiligheid in de weg stond en het te hard rijden beïnvloeden.

Dat de gebruiker de oriëntatie volledig kwijt is in het donker, vonden deze specialisten geen goed argument, net als het argument dat het langzame verkeer (lees wandelaars en fietsers) zich op dit dijkvlak niet safe voelen. Alleen dit dijkvak is niet belijnd, de belijning begint weer op de Waaldijk na Rest Rijnzicht. Wie dit begrijpt, mag het zeggen.

Ik als aanwonende vraag nogmaals met klem belijning op het dijkvak in Doornenburg aan te brengen. Er is geen enkele logica te verzinnen waarom dit niet gebeurd is”.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*