Rob Persoon wint 36e “Gijsbrecht”

Oud burgemeester van Lingewaard en beschermheer van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg Rob Persoon heeft maandagmorgen de “Gijsbrecht” gewonnen.

“De Gijsbrecht is in Doornenburg een symbolische erkenning voor persoonlijke, bijzondere verdiensten op het gebied van inzet en verbondenheid met de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel”, zo vermeldt de website van de schutterij.

Interim burgemeester Josan Meijers las de oorkonde voor waarmee de motivatie van de uitreiking werd toegelicht. President en voorzitter van de durpse schutterij Martijn Claassen roemde de beschermheer om zijn jarenlange steun en betrokkenheid bij de schutterij.

De prijs werd op kasteel Doornenburg uitgereikt tijdens de kermismaandag van Doornenburg. Naast de Gijsbrecht werden ook een aantal jubilarissen gehuldigd.

De Gijsbrecht, vernoemd naar de Schutterij en voorstellende een kruisboogschutter, is ontworpen door de Huissense kunstenaar en gildebroeder Servaas Tonk. Omdat Tonk met pensioen gaat is deze 36e uitreiking de laatste geweest waarbij het beeldje in deze vorm werd uitgereikt. Tonk zelf was aanwezig om de prijs uit te reiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*