Kermis 2019 (3)

Op kermiszaterdagmorgen begint de opbouwploeg van de schutterij – een aantal actieve leden van de schutterij aangevuld met vrijwilligerTs – al vroeg.

Om 7:00 uur is het appèl bij Bieleman Bart aan de Duusterestroat die dan lang niet meer zo duuster is. Koffie en brood met gebakken ei staan dan al klaar, dus voordat het hele setje uitgeserveerd is loopt het al gauw richting 8:00 uur.

Het kermisterrein is nog verlaten en stilletjes als bij het schuttersgebouw tenten, tentstokken, banken, hangtafels en allerlei ander grei worden ingeladen. Met militaire precisie en dankzij ijzersterke discipline – opgebouwd door jarenlange ervaring – verloopt de operatie vlekkeloos en raakt niemand gewond. Tenminste… niet dodelijk.

Het slachtveld schietveld wordt snel bereikt, waarbij het strakke tijdschema nauwlettend wordt gehandhaafd.

Hier laat de ware kracht van de geoefende schutter zich blijken als binnen een half uur het hele veld is ingenomen en het kamp is opgeslagen. Een resultaat dat gevierd mag worden. (wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*