Open Monumentendag op Kasteel Doornenburg

Zondag 15 september is Open Monumentendag op Kasteel Doornenburg. Het programma op het kasteel wordt in de ridderzaal geopend door het Arnhems Klarinettenkoor.

Plekken van plezier” is het thema van de Open Monumentendag 2019.

Kasteel Doornenburg heeft voldoende plekken, zowel binnen als buiten, om plezier te beleven aan een breed scala van activiteiten. Zondag 15 september gaan voor het hele gezin de kasteeldeuren wijd open. Toegang is gratis van 11.00 tot 17.00 uur.

Het programma gaat van muziek tot middeleeuwse activiteiten. Van workshops tot gidsen die in de hoofdburcht alles kunnen vertellen over het kasteel en de middeleeuwen. De opening van de dag vindt plaats in de ridderzaal van het statige pandje door het Arnhems Klarinettenkoor, een muziekensemble van 24 amateurklarinettisten. Het repertoire is divers. Ze spelen klassieke werken, film- en volksmuziek. Het ensemble reist met hun muziek de hele wereld over.

Op de voorburcht is gezelligheid troef. Het Doornenburgs Garnizoen zorgt er voor dat jong en oud zich kunnen wanen in de Middeleeuwen. Met allerlei activiteiten, zoals boogschieten, zwaardvechten en natuurlijk is er een historische ambachtenmarkt.

Circus Factory neemt het publiek mee naar de circuswereld. Leren jongleren met ballen, kegels en ringen. Zeemanskoor Schip Ahoy sluit het programma af en de gepassioneerde dirigent Geert Huting belooft dat het een enerverende afsluiting zal worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*