Aftrap Week van de Alfabetisering met De Bevelanders

In de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september) is er vanuit het Taalnetwerk Lingewaard en Overbetuwe extra aandacht om met inwoners in gesprek te gaan rondom het thema ‘geletterdheid’; het kunnen lezen en schrijven.

Het thema van de Week van de alfabetisering is ‘LEF’. Ervoor durven uitkomen dat je niet goed kan lezen of schrijven, daar heb je lef voor nodig.

Om het taboe te doorbreken en hiervoor aandacht te vragen, is het Taalnetwerk Lingewaard en Overbetuwe de straat op gegaan. Samen met De Bevelanders uit Huissen, die voor de muziek zorgden, hebben zij inwoners van Lingewaard en Overbetuwe weten te bereiken op de weekmarkten in Elst en Bemmel.

Heeft u ook moeite met lezen of schrijven of kent u iemand die hier hulp bij kan gebruiken, neem dan contact op met Margriet de Bot (coördinator Taalnetwerk), tel: 06 30027564 of email: m.debot@swlingewaard.nl.

Het Taalnetwerk Lingewaard en Overbetuwe bestaat uit Stichting Welzijn Lingewaard, Forte Welzijn, Stichting Lezen en Schrijven, Gemeente Lingewaard, Gemeente Overbetuwe, RijnIJssel, Bibliotheek Gelderland Zuid, Vluchtelingenwerk, School’s Cool, Voorleesexpress en Prago.

bron foto: SWL

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*