Opschonen Linge in Doornenburg door werkgroep Doornenburg

De Linge. Doornenburg’s derde rivier.

Al honderdmiljoenmiljard vele jaren wordt de Linge gebruikt als zwemwater. Lekker spetteren en plonsen met het warme weer in de Linge. Wie heeft dat nou niet gedaan?

Het is anno 2019 helaas wel altijd oppassen want de Linge wordt ook gebruikt als dumpplek voor afval. Een fiets, prikkeldraad, plastic en andere troep is maar al te vaak te vinden in deze mooie rivier. De Werkgroep Doornenburg wil daar wat aan doen.

Vanuit de werkgroep Doornenburg, onderdeel Natuur, Recreatie en Toerisme is er overleg geweest met het waterschap. Tijdens het overleg is gesproken over het schonen van de Linge bij de plekken waar veel gezwommen wordt in Doornenburg, bij de twee bruggen over de Linge. Het waterschap heeft inmiddels met een vrachtwagen en kraan de plekken nabij de bruggen bij de Linge geschoond. Daarnaast zal tijdens toekomstige maaiwerkzaamheden de Linge wat verder geschoond worden“, zo maakte de werkgroep kenbaar.

Ook is er gesproken over een vaste trap in het talud van de Linge nabij de brug bij de Rijnstraat. Door het plaatsen van een trap is er een vaste plek om uit en in de Linge te gaan zonder dat je door het struikgewas met brandnetels moet gaan. Daarnaast zal de rest van het talud van de Linge dan minder beschadigd worden door toeristen.

Om dit voor elkaar te krijgen moet een traject van vergunningverlening worden opgestart. Er is inmiddels vooroverleg geweest met het Waterschap en men is positief over dit initiatief.

Voor vragen of opmerkingen kunt u reageren naar werkgroep Doornenburg, onderdeel Natuur, Recreatie en Toerisme.

Leden van de werkgroep zijn Arry Buiks, Johan Tolkamp en Remie Aleven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*