Schutterijvergadering komt met goed nei-js (1)

de aanwezige schutters wisten tijdens een verhitte algemene ledenvergadering afgelopen zondag de bierprijs voor de komende kermis te stabiliseren

Goed nei-js voor de schutters van Doornenburg!

De bierprijs, waarover ieder jaar weer veel te doen is en die zondag tijdens de jaarvergadering van de vereniging hoog op de agenda stond, wordt dit jaar NIET verhoogd.
Tijdens de kermisvergadering afgelopen zondag werd met spanning afgewacht met welk nei-js de penningmeester dit jaar zou komen.

Lang zag het er naar uit dat de prijsverhoging onafwendbaar was. De gerezen hopprijzen, de tegenvallende graanoogst en de Brexit van het Verenigd Koninkrijk maakten dat de prijs van het bier de komende kermis – die in Doornenburg over twee weken begint – behoorlijk omhoog zou schieten. De Amsterdamse beurs, de Dow Jones en de Nederlandse bierleveranciers hielden hiermee al dagenlang rekening.

Terwijl penningmeester Toon Niels het nieuws voorzichtig probeerde uit te leggen aan de aanwezige leden werd hij gebeld en wist een zekere B. Johnson uit Engeland te verzekeren dat er voorlopig géén Brexit valt te verwachten. De verbaasde vergadering kon zo LIVE getuige zijn van het nei-js dat prijsverhogingen dit jaar niet worden doorgevoerd. En dat werd met luid applaus begroet (wordt vervolgd)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*