Morgen bepalen schutters bierprijs 2019

Morgen staat de kermisvergadering van schutterij Gijsbrecht van Aemstel gepland.

De jaarlijkse vergadering kort voor de durpse kermis- en schuttersfeesten waarin de consumptieprijzen en het kermisprogramma ter sprake komen.

In de wandelgangen wordt al gefluisterd dat het traditionele programma dit jaar iets wordt aangepast. Met name op maandag zijn er wijzigingen te verwachten.

Verder is het altijd spannend wat de penningmeester te melden heeft over de consumptieprijzen, en met name de bierprijs. In voorgaande jaren bepaalden externe factoren als de graanprijzen in Oezbekistan, de hopoogst in Zuidwest Canada, de logistieke problematiek in de Rotterdamse haven en de spataderen van Angela Merkel de definitieve prijs voor een glas gekoeld bier in het schuttersgebouw.

Welke problemen dit jaar de bierprijs bepalen horen we dus van de financiële bestuurderT.

De vergadering is niet alleen bedoeld voor de ‘actieve’ leden als de Witte boksenploeg, de kruisboogschutters of ereleden, maar voor iedereen die lid is van de schutterij. En dat zijn bijna alle durpse mannen van 18+. Kom dus allen naar de vergadering, zo roept de vereniging haar leden op.

Na afloop van de vergadering wordt er altijd nog èkkes geëvalueerd op het zonnige terras achter het gebouw. Op die momenten vallen vaak de namen van mogelijke kandidaten die het koningschap willen winnen. Binnen de durpsgrenzen gonst het al van de

Wie dat definitief wordt weten we op zaterdag 14 september, als het koningschieten op de schietweide bij de Sterreschans plaatsvindt. Naar verwachting is dat ergens rond 16:00 uur.

De schuttersvergadering begint zondag om 11:00 uur. De locatie: natuurlijk het schuttersgebouw aan de Kerkstraat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*