Doornenburg herdenkt “75 Jaar Bevrijd”

De Historische Kring Doornenburg heeft haar tweewekelijkse open bijeenkomsten weer opgepakt na het zomerreces en pakt meteen uit.

Op woensdag 2 oktober a.s. organiseert de kring een ’75-jaar Bevrijd’ herdenkingsfietstocht voor de schooljeugd van basisschool De Doornick. Leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 fietsen dan onder begeleiding van de Kringleden langs 6 belangrijke locaties in Doornenburg die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens WO2.

Op die locaties worden verhalen verteld over wat er tijdens de oorlogsjaren is gebeurd en hoe dit escaleerde naar de bombardementen en de grote evacuatie in oktober 1944.

Volgend jaar wordt de fietstocht herhaald voor alle belangstellenden op zondag 5 april 2020. Rond die tijd worden ook door de Kring –  in samenwerking met koor Jekadee – twee concerten georganiseerd om 75 Jaar Bevrijding te vieren. Doornenburg werd precies 6 maanden na de bombardementen op 2 april 1945 bevrijd door de geallieerden.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*