Onderhoud en verbouwing kasteel start in oktober

Nei-js vanaf de kantelen!

De planning voor alle onderhoud- en verbouwingsactiviteiten van onze durpse toeristentrekker – waaronder de realisatie van de B&B –  is inmiddels klaar en goedgekeurd door bestuur en overige partijen. Het plan is in drie delen opgesplitst.

1.Groot onderhoud / restauratie

De werkzaamheden omvatten onderhoud van leien, goten, houtwerk en schilderwerk. Het leiwerk van de torentjes wordt reeds uitgevoerd. De meeste onderdelen wijzigen het aanzien van het kasteel niet behalve de brug naar de hoofdburcht. Men overweegt om die niet in hout te maken maar weer met stenen pijlers zoals vóór de restauratie door Jan Herman van Heek in 1939. Deze pijlers kun je op oude prenten zien. Stenen pijlers geven naar verwachting minder onderhoud.

2.Realisatie B&B

Het plan is door de architect samen met de huurders uitgewerkt. De logieskamers krijgen een eigen opgang en voorzieningen. Er komen 5 kamers met 12 bedden.

3.Boerderij / veestal

In de voormalige veestal komen alle vrijwilligersruimten, kantoorruimten, entree/kaartverkoop en de museumwinkel. Aan de voorzijde komt de publieksontvangst met kassa en winkel. Aan de achterzijde komt een ruimte voor de vrijwilligers om koffie te drinken of te vergaderen. De zolderverdieping blijft geheel voor opslag toegankelijk. De Langeracktoren komt hierdoor vrij en kan voor ander doeleinden worden gebruikt.

Allereerst wordt begonnen met de realisatie van de B&B. De aannemer begint in oktober, de B&B kamers zijn dan eind februari 2020 gereed. De werkzaamheden in de voormalige veeschuur zullen in november starten en lopen ‘achter de B&B aan’. De restauratie- en onderhoudswerkzaamheden zullen rondom de werkzaamheden aan B&B en veeschuur plaatsvinden en zijn grotendeels afhankelijk van de weersomstandigheden. Ruim vóór de start van het toeristenseizoen 2020 zijn de aanpassingen klaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*