Zaterdag Gelreman Triatlon door Lingewaard

Aanstaande zaterdag 24 augustus klinkt om 07:00 het startschot voor de eerste editie van de Gelreman!

Een hele triatlon die zich tussen de Rijn en Waal afspeelt. De strijd vindt plaats in het rivierengebied tussen Arnhem en Nijmegen: zwemmend in de Rijkerswoerdseplas, fietsen over de dijken van Lingewaard en het snelfietspad tussen Arnhem en Nijmegen en lopen door Natuurpark Lingezegen.

De deelnemers beginnen aan de Rijkerswoerdseplassen met een zwemtocht van 3,8 km, gevolgd door een fietstocht van 180 km over de dijken langs het rivierengebied. Na de fietstocht wordt de marathon gelopen van 42,2 km. Het parcours hiervan ligt rondom de Rijkerswoerdseplassen en in park Lingezegen.

Voor Doornenburg (en Lingewaard) betekent dit dat er vier rondjes gefietst moeten worden volgens onderstaande kaart. Het is dus verstandig als Lingewaarder om dan de dijken te mijden. Om de sporters doorgang te verlenen worden de dijken verkeersluw gemaakt.

Meer info staat HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*