Ferdinand van Hemmen vertelt over fort Pááándere

Tied vur un persberichtje van onze vrinden van fort Pááándere!

Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen geeft namelijk een lezing over de achtergronden van de komst van Fort Pannerden. Hij neemt ons mee in de stormachtige politieke ontwikkelingen in Europa, de trage watervoorziening, de machtsstrijd achter de coulissen over de fortplannen en de omstandigheden die leidden tot de bouw van het fort.

Ferdinand laat in zijn beeldverhaal ook zien hoe weinig aandacht er vandaag de dag is voor het watersysteem van de Waterlinie en voor het rijke erfgoed dat hier nog aan herinnert. Duidelijk wordt ook dat we van deze historie veel kunnen leren in een tijd dat water weer de sleutel is voor nationaal overleven“, aldus het persbericht.

Nei-jsgierig geworden? De lezing vindt plaats in het fort op donderdag 29 augustus, om 19.00 uur. U bent van harte welkom!

Meer info staat HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*