Henri Hermeling uit Huessen nieuwe Lingewaardse schutterskoning

Gisterenmiddag werd Henri Hermeling uit Huessen de fonkelnei-jste schutterskoning van Lingewaard.

Op een bewolkt maar gezellig dorpsplein van Doornenburg werd afgelopen zondagmiddag voor de 5e keer het Lingewaards Koningschieten georganiseerd. Zo’n 50 koningen en oud-koningen van de schutterijen uit Gendt, Huessen, Angeren en natuurlijk Doornenburg schoten via voorrondes mee naar de finale van het sportspektakel.

Nadat rond 13:00 uur alle gasten door schutterij Gijsbrecht van Aemstel waren ontvangen werd er koffie en krentenbrood geserveerd, en opende voorzitter Martijn Claassen de schuttersdag. Ook loco-burgemeester Helga Witjes nam het woord en hief het glas met erewijn op de Lingewaardse aanwezigen, waarna de schietrondes konden beginnen.

Uiteindelijk schoot Huessenaar Hermeling na in totaal 20 schoten de laatste stukken van de ‘vogel’ naar beneden.

De kakelverse winnaar ontving vervolgens het koningszilver en een muzikale vendelhulde, waarna het feest nog wel èkkes doorging op het plein. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*