Nog 33 dagen…

Vorige week was het raak in Angeren. Dit weekend is Bemmel aan de beurt.

De échte liefhebbers weten waar we het over hebben. Het kermisseizoen is alweer in volle gang!

Vorige week dompelde héél Angeren onder leiding van schutterij St. Bavo Angeren zich in het jaarlijkse feestgedruis aan de Zahnstraat. Vier dagen lang feesten en gezelligheid. Dat dit weekend een vervolg kreeg in het Bemmelse waar vandaag – maandag – de traditionele Ponymarkt wordt gehouden.

Komend weekend van 17 en 18 augustus is er geen officiële kermis. In een grijs verleden werd toen in Doornenburg het feest gevierd, maar dat is op enig moment verschoven naar de derde zondag van september. Geen idee waarom.

Een weekje later, van 24 t/m 27 augustus staat Gendt opzekoppie en worden de lappententen opgebouwd in het centrum voor de Gendtse Kermis. Een feest waar ook veel durpelingen te vinden zijn. En een weekje dáárna – van 30 augustus t/m 2 september – wordt de Elster Paardenmarkt gehouden, omgeven met kermisdagen.

Dan zitten we al in de goeie maand. Van 6 t/m 8 september staan de Zomerfeesten in Valburg centraal en nóg een weekje later komt Doornenburg aan de beurt. Maar daarover later meer…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*