Hoe word je Lingewaard Koning?

Dat is de vraag die vele (oud)schutterskoningen van Lingewaard zich deze dagen afvragen.

Want het aantal schietgrage schutters neemt met de dag toe. Zaterdag 17 augustus staan ze allemaal met hun gevolg en troon en hebben-en-houwe op het durpsplein van Doornenburg te turen naar de houten vogel die van de mast moet worden geschoten.

Gelukkig heeft Witte Boksenploeglid Rick Bouwman een handig overzicht uitgetekend over wie nu wat moet doen en wanneer je dan kans maakt op die felbegeerde schutterstitel.

LuisterT en huivert: “Via onderstaand stroomschema is weergegeven hoe het wedstrijdverloop is tijdens het Lingewaard Koningschieten op zaterdag 17 augustus a.s. in Doornenburg. Er zijn twee schietmasten (A en B) waarop geschoten wordt. De (oud-)koningen van dezelfde vereniging schieten op één mast. Er zijn vier verenigingen (Angeren, Doornenburg, Gendt, Huissen) waardoor er twee voorronden zijn. De prijswinnaars (kop, vleugels, staart) uit elke voorronde gaan door naar de finale. Degene die het laatste stukje hout van de romp van de vogel eraf schiet is Lingewaard koning“.

Ies Siempel!

Komt u dus ook èkkes kieke die zaterdagmiddag en de boel aanmoedigen? Want de strijd tussen de kerkdurpkes van Lingewaard verloopt altijd smeuïg.

Zoals gebruikelijk is er voldoende happie snappie en het is natuurlijk supergezellig! Om 14:00 uur worden de vlaggen gehesen en klinkt het “LET THE GAMES BEGIN!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*