Dancing in the streets?

Bij de buufjes in Huessen Trollystad loopt het letterlijk wat minder in de winkelstraten.

Al vóór de zomervakantie werd het aantal bezoekers aan de Huessense winkels minder en minder. En dat is slecht voor de omzet.

Daarom is het plan geboren om in de straten muziek af te spelen. In de regiobode roept Anna Casemier van neuromarketingbureau Consumatics Almere : “Muziek kan klanten ertoe bewegen tot 15 procent langer in een winkel te blijven, en in die tijd kopen ze soms wel 33 procent meer dan zonder muziek. Muziek kan een enorm effect hebben.” 

Niet alle muziek is geschikt en ook het genre is afhankelijk van de aard van het bedrijf. Kledingwinkels doen het goed met dance, bij slijterijen werkt daarentegen veelal klassieke muziek het beste, aldus Anna.

Wellicht kan Bruisend Doornenburg Anna ook eens bellen en kijken wat in ons durpke het beste werkt.

Voor het winkelgebied rondom de SPAR is popmuziek van SKY Radio misschien gepast. In het royale winkelgebied bij van Kol wellicht iets van Marco Bakker? Voor de pandjes van alle schildersbedrijven van ons durpke (en dat zijn er nogal wat) horen we de Rolling Stones met ‘Paint it Black’ en bij Jochem Witjes Elektro Service in de van Heekstraat is het headbangen geblazen tijdens AC/DC’s ‘Thunderstruck’.

Kan wel wat worden, dat plan van Anna. En Doornenburg wordt zo véél leuker.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*