De ouwe deus van tante Teus

Tante Teus heeft weer wat meer vrije tijd nu de zomervakantie is aangebroken.

En dus loopt ze af en aan, de keldertrap af en weer op. Dit keer bleef er een ongedateerd zwart wit prentje tussen de ouwe stoffige deuze zitten. Op deze oude winterse foto – die gemaakt is vóórdat de dijken rondom Doornenburg verzwaard werden – is de Kruuspoel aan de Waaldijk zichtbaar. Rechts achteraan is de Holenoever nog te zien.

Op de voorgrond tegen de dijk aan is een brede verhoging zichtbaar die er al sinds mensenheugenis ligt. Wie weet wat de functie hiervan was? Heeft hier ooit een gebouw gestaan? Stond hier in een ver verleden boerderij de Hortenberg? Of misschien een redoute uit de 17e eeuw?

2 Comments

  1. Mijn man eric otters zegt dat voor de dijkverzwaring onderaan de kruuspoel een huis heeft gestaan.tijdens de dijkverzwaring zijn er nog keuken aardewerk gevonden. Ik vraag effe na wie er gewoond heeft

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*