Excursie “Stroomdalflora” in Klompenwaard

Zondag 21 juli om 14.00 uur start de excursie 'stroomdalflora in de Klompenwaard' in Doornenburg.

In de zomerperiode worden regelmatig excursies gehouden in de Klompenwaard. En niet voor niets, want in het verleden was het een strategisch belangrijk gebied.

De polder speelde een rol bij de verdediging van Nederland maar was natuurlijk ook belangrijk als splitsing tussen Riiiiiien en Woal. Doordat het onderdeel is geworden van de ‘Gelderse Poort’ heeft de natuur zich ontwikkeld en zijn er nu unieke dieren en planten te vinden.

Daar wil Lingewaard Natuurlijk aandacht aan geven en dus start op zondag 21 juli de excursie “Stroomdalflora in de Klompenwaard”.

Ekkes schooljuffen dan maar? “We zien overal hoog opgeschoten kruiden. Brandnetels en bramen versperren af en toe de weg, maar gebruikmakend van de paadjes, die de paarden en runderen gemaakt hebben vinden we een weg. De manshoog opgeschoten planten bloeien uitbundig en versperren soms het zicht, maar je ziet ook idyllische doorkijkjes waardoor je je op een ander planeet waant“.

Zin om mee te wandelen? “Bij deze wandeltocht met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan wij door de ruigten van het gebied. Waar kunnen we langs, waar is de weg versperd? Goed schoeisel en kleding zijn dus gewenst. Natuurgidsen vertellen onderweg over wat de natuur nu te bieden heeft“.

SHOWTIME op zondag is om 14:00 uur bij het hek bij de ingang Klompenwaard, hoek Sterrenschans, Waaldijk 1 in Doornenburg. De tocht duurt maximaal 2,5 uur en kost 3 euro per persoon, kinderen 1,50 euro. Kinderen vanaf 6 jaar en gezinnen zijn welkom. Deze tocht is niet geschikt voor minder-validen.

Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*