Spektakelstuk Willem van Oranje op Kasteel Doornenburg

*** PERSBERICHT ***

Spektakelstuk Willem van Oranje op Kasteel Doornenburg

Van 19 tot en met 21 september bezoekt Theater Nomade Kasteel Doornenburg voor hun nieuwe voorstelling Willem van Oranje.

Een spektakelstuk in 16e eeuwse enscenering met authentieke teksten, muziek en beelden. Voor ieder bij wie de vaderlandse geschiedenisles is weggezakt, is dit hét moment om weer eens bij te spijkeren. De Doornenburg is de derde in een reeks van 8 historische locaties in het land.

Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat. Het theaterstuk volgt het leven van de ‘Vader des Vaderlands’ vanaf het aftreden van Keizer Karel V (1555) tot aan de moord op het Prinsenhof (1584).

Je beleeft de ketterverbrandingen en de Beeldenstorm, Willem’s verblijf op Slot Dillenburg en de relatie met zijn vier vrouwen en familie. Je ziet de veldslagen bij Heiligerlee en op de Mookerheide en bent getuige van de inname van Brielle, het Beleg van Haarlem, de Victorie van Alkmaar, Leidens Ontzet en de declamatie van het Placcaet van Verlatinghe.

Tenslotte maak je mee hoe Philips II Willem vogelvrij verklaart, met de moord op het Prinsenhof in Delft tot gevolg.

De voorstelling is niet alleen een levende geschiedenisles, maar trekt ook opmerkelijke parallellen met de samenleving van nu. Het wordt vergezeld van een meereizende expositie over het leven van Willem van Oranje.

Kaartverkoop alleen via musisenstadstheater.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*