“Hoe goed kent u Doornenburg?”…. de oplossingen!

Zo… beste lezers van deDoornenburger… de wedstrijd “Hoe goed kent u Doornenburg?” zit erop!

Zeven dagen lang werd er dagelijks een detailfoto gepubliceerd waarmee dagelijks één punt te verdienen viel. Als je tenminste snel de locatie kon raden, want het ging erom wie als eerste het antwoord goed had.

Diegene met de meeste punten (en dat kunnen er dus maximaal 7 zijn) wint een waardebon van SPAR Witjes ter waarde van € 40. En dat allemaal omdat dit vrolijke webhoekje onlangs alweer 7 kaarsjes mocht uitblazen.

Dagelijks ontvingen we tientallen inzendingen en het moet gezegd: de inzenders kennen ons durpke HART-STIK-KE GOED! Want uiteindelijk kwamen de goede antwoorden toch wel boven drijven, al was dat niet bij iedere foto meteen duidelijk en werd het bloed, zweet en tranen.

Morgen maken we de winnaar van de SPAR Witjes waardebon bekend, vandaag alvast de oplossingen van de 7 foto’s. We beginnen met foto nummerrrrr….

  1. Ancari bar/Wokpaleis, Pannerdenseweg 125, foto vanaf kant Blauwe Hoek. Enkele toevoegingen door inzenders zijn: “Haha… Het mooiste pand van Doornenburg!”  en “Lelijk binnenkomen in ons mooie dorp!” Het was een weggevertje want wie kent het pandje nou niet? Iedereen had het goed geraden.
  2. Huize Ruimzicht, Pannerdenseweg 21. Enkele opmerkingen: “Je hebt een een “fijne Neus” voor weer zo’n apart pandje” en “de bewoner van dit huis is Jos Derksen (…), naar aanleiding van deze foto heeft hij alles weggesnoeid zodat je de aanwijzing beter kunt zien”. Ook deze foto had iedereen goed.
  3. Kunstwerk ‘de Archipel’ aan de Rijndijk bij de afrit van de veerpont. Die was toch een bietje lastiger want het juiste antwoord werd pas laat gegeven. Antwoorden als “de stenen ingang bij de apotheek/huisarts” en “fort Pannerden” waren niet juist.
  4. Speeltuin – toiletgebouw, van Heekstraat. Ook deze foto was niet bij iedereen meteen duidelijk. Zo werd bijvoorbeeld de receptie van camping de Waay aan de Rijndijk hierin herkend.
  5. Trapje achter de ‘blokhut’ van de scouting, Sterreschans 2. Uiteindelijk had ook iedereen het juiste trapje herkend, want rondom de Sterreschans is een struinroute ingericht waar meer van deze trapjes te zien zijn.
  6. Voormalige boterfabriek, Blauwe Hoek 3d. Niet te verwarren met de boerderij die meer in het oog springt en er nét naast ligt. De foto is gemaakt vanaf het Kloosterhof. Eén alternatief was Blauwe Hoek 67 (vlakbij de ingang van de Veerweg) maar die was dus niet juist.
  7. Rijndijk 5, net naast de inlaat van de Linge. “Het oude huis van de familie Wassing” werd veel als toelichting bij de oplossing gegeven.

We bedanken iedereen die de moeite heeft genomen om mee te puzzelen en te speuren naar al die bijzondere plekjes van Doornenburg. Morgen leest u welke Snelle Jelle als eerste de juiste antwoorden kon geven!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*