Schutterij viert Pinksteren met Keizer- en Jeugdkoningschieten

Maandag is het 2e Pinksterdag en dat betekent dat de schutterij van Doornenburg weer in actie komt.

Om 10:00 uur wordt speciaal voor de oude vereniging een eucharistieviering gehouden in de Martinuskerk. Pastor Gerard Peters zal voor de allerlaatste keer voorgaan omdat hij met emeritaat gaat.

Aansluitend aan de viering krijgt koningspaar Bert en Karin van Deelen en een aantal genodigden een muzikale vendelhulde aangeboden met medewerking van harmonie St. Caecilia.
De genodigde van de schutterij gaan vervolgens naar het schuttersgebouw voor een lunch, waarna het Keizerschieten en Jeugdkoningschieten gaat beginnen. Uitsluitend oud-koningen van Doornenburg mogen meedoen om deze eretitel binnen te halen.

Al vanaf 11:00 uur is op het dorpsplein – waar ook de schietwedstrijden plaatsvinden – het Lente In Doornenburg feest gestart. Gezellige kraampjes met oude ambachten en happie snappie staan daar opgesteld. Sportdorp Doornenburg organiseert ’s middags het Beach Volley Toernooi, er wordt gezongen en muziek gemaakt en natuurlijk zijn er springkussens voor de ieniemienies.

De Historische Kring Doornenburg organiseert bovendien fietstochten door het dorp langs historische panden en vertelt daar een verhaal bij.

Kortom… genoeg te doen voor iedereen die van een feestje houdt! Komt allen naar het dorpsplein op 2e Pinksterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*