Marjolein van den Bor is Kampioen Puntballen 2019

** PERSBERICHT **

 

Marjolein van den Bor is Kampioen Puntballen 2019 (6 meter ) geworden en heeft de “Puntbal Wissel Trofee” gewonnen

Het kampioenschap Puntballen is gehouden op KONINGSDAG 27 April 2019 in Doornenburg. Dit tijdens de Oranjefeesten. Dankzij de goede vorm van de dag heeft Marjolein een topprestatie verricht en is de trofee in Doornenburg gebleven.

Bijna 100 mensen ( jongeren en ouderen) hebben aan de wedstrijd deelgenomen. Marjolein mag zich officieus kampioen noemen van Doornenburg, Lingewaard, Gelderland en zelfs Nederland. Wij als Doornenburgers zijn trots en willen natuurlijk Marjolein feliciteren. Marjolein wil graag in 2020 haar titel verdedigen!

De wedstrijd is gespeeld met 5 Jeu de Boules Koningsballen. De ballen worden door de deelnemer achter elkaar geworpen naar het punt op 6 meter afstand van de plek van werpen. De afstand van 3 ballen, die het dichts bij het Punt zijn geworpen, worden opgemeten en genoteerd door de scheidsrechter.

Degene, die gemiddeld het dichtst bij het punt heeft geworpen en de wedstrijd is de Kampioen Puntballen 2019 in Doornenburg. Daar het ook het enige “Puntbal Toernooi 2019” is tot nu toe in Nederland, wordt de deelnemer ook tegelijk de officieuze Kampioen Puntballen 2919 van Lingewaard, Gelderland en Nederland.

Het Puntbal Spel is ontwikkeld door de Vereniging Jeu de Boules Doornenburg. Het is een echt familiespel en kan overal en door iedereen gespeeld worden. De ondergrond en afstand kan variëren.

Voor inlichtingen kan men terecht bij Jeu de Boules Doornenburg: Secretariaat: Pannerdenseweg 62a, 6686 BH Doornenburg. E-mail: Johan.tolkamp@kpnmail.nl of tel. 0610995095

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*