Infoboekje ‘Rondje Doornenburg’ nu verkrijgbaar

Sinds kort zie je het boekje overal in Doornenburg liggen.

Rondje Doornenburg.

Een handzaam boekje boordevol informatie over heden en verleden van het durpke Doornenburg. Het werkje is bedoeld als gids voor een fiets- of wandeltocht.

De Werkgroep Doornenburg sectie Natuur, Recreatie en Toerisme – bestaande uit Remie Aleven, Johan Tolkamp en Arry Buiks – is de samensteller van het werkje dat in samenwerking met de Historische Kring Doornenburg werd gemaakt. Voor de vormgeving en realisatie stond Richard van Driel van Drukwerk ABC aan de lat.

Naast de bekende toeristische trekpleisters als kasteel en fort zijn vooral historische panden in beeld gebracht die zelfs voor durpelingen niet altijd even bekend zijn. Verschillende boerderijen en dijkhuisjes aan bijvoorbeeld de Rijndijk staan vermeld in dit 28 pagina’s tellende boekje.

Kortom… niet alleen een must voor toeristen maar ook voor durpelingen die wel eens de achtergrond willen weten van de panden waar ze al zo lang gedachteloos langs fietsen. Het boekje is verkrijgbaar bij de meeste winkeliers van Doornenburg en kost slechts € 2,50

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*