Tien redenen om de Bemmelse Dweildag te bezoeken

Dat DeDoornenburger ook buiten de durpse grenzen van Doornenburg enthousiast gevolgd wordt mag bekend zijn.

Ook in het Bemmelse is dit vrolijke webhoekje inmiddels ontdekt. We ontvingen zelfs een long-read over de Bemmelse Dweildag die op 9 juni a.s. voor de 33e keer wordt georganiseerd.

Hoewel het dus geen donder met Doornenburg te maken heeft gaan we toch eenmalig overstag. Hoogste tijd om dit festijn in een Doornenburgs spotlichtje te plaatsen.

Tien redenen om de Bemmelse Dweildag te bezoeken

We tellen af: nog een paar weken tot de Bemmelse Dweildag! Op 9 juni staat het dorp voor de 33e keer volledig in het teken van dweilmuziek. Waarom zou je de Bemmelse Dweildag dit jaar moeten bezoeken? We geven je tien goede redenen!

1. Bemmel is een bedevaartsoord

Op 9 juni verandert Bemmel in een bedevaartsoord. Een bedevaartsoord voor muzikanten, muziekliefhebbers en gezelligheidsdieren, welteverstaan. Niet voor niets wordt al jaren geroepen dat God een Bemmelaar is, want hij gunt de bezoekers van de Dweildag ieder jaar een aantal zonuren. En dat brengt ons bij het volgende punt:

2. Vernieuwd festivalterrein met foodtruckterras bij de Kinkelenburg

Midden in Bemmel vind je een prachtig kasteel met een gracht en een groot grasveld eromheen. Tijdens de Bemmelse Dweildag kun je hier met 1000 man tegelijk zonnen terwijl je geniet van de muziek, een lekker drankje, de warmte en de geur van gras en hamburgers.

3. We hebben de L… we hebben de A…

Ken je de L? En ken je de A? Dan kun je het woord LA maken. Gefeliciteerd, je kunt de helft van het repertoire van de dweilorkesten meezingen! Vergeet je stembanden niet te smeren!

4. Proef het Bemmels Dweiltje!

Vergeet de moorkop en de appelflap dit voorjaar: de Bemmelse Dweildag heeft haar eigen koekje! Ambachtelijke bakker Theo Engelen bakt sinds vorig jaar dweilkoekjes: een fris, krokant koekje in de vorm van een dweil. Uiteraard zijn deze heerlijke koekjes tijdens de Dweildag te verkrijgen.

5. Uit je dak op het Kinderplein

Terwijl papa en mama van een drankje en de muziek genieten kunnen de kinderen zich vermaken op het Kinderplein: een heel plein speciaal voor kinderen! Ze kunnen zich laten schminken, spelletjes spelen, ranja tappen en ook zelf muziek maken. De Bemmelse Dweildag is een feest voor iedereen!

6. De beste orkesten

De orkesten in de wedstrijdklasse strijden om het Nederlands Kampioenschap. Zij halen naast punten voor muziek, ook punten voor show. Dit betekent dat sommige orkesten een vrachtwagen aan materiaal meeslepen naar Bemmel. Twee jaar geleden steeg er zelfs een raket op! De meeste orkesten in de wedstrijdklasse zijn dan ook een genot om naar te kijken. Je verveelt je geen seconde!

7. Héérlijk eten

Tsjah, de innerlijke mens wil ook wat. Of je nu luncht met een zoute haring, frietje met, broodje pulled pork, vers bereide saté of een heerlijke hamburger: het aanbod tijdens de Bemmelse Dweildag is groot! Bezoek een van de kramen of neem een kijkje bij de foodtrucks.

8. Foreign orchestras

Hoewel het grootste gros van de spelende orkesten uit Nederland komt, hebben we ieder jaar ook internationale gasten. Dit jaar komt er een dweilorkest uit Amerika naar de Bemmelse Dweildag: de Ten Man Brass Band uit Seattle. Filmpjes op YouTube beloven alvast veel goeds!

9. Lekker deurzakken

De Bemmelse Dweildag valt dit jaar in het Pinksterweekend. Dat betekent dat je de dag na de Dweildag (waarschijnlijk) vrij bent en lekker uit kunt slapen! Kortom: hét moment om eens lekker door te zakken.

10. Het is gewoon zo verrekte gezellig!

Boven alles is de Bemmelse Dweildag gewoon ontzettend gezellig. Je komt oude bekenden tegen, geniet van het lekkere weer, drinkt een lekker koel drankje en danst mee met de enthousiaste muzikanten die weer in groten getale naar Bemmel zijn getrokken. Tijdens de Bemmelse Dweildag vieren we al het goede in het leven!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*