Bevrijdingsvuur arriveert in Doornenburg (2)

(vervolg) Eenmaal op het dorpsplein gekomen kreeg wethouder Helga Witjes het woord.

Namens de gemeente benadrukte de wethouder de waarde van vrijheid en zelfbeschikking en dankte het organiserende Oranje Comité voor deze nieuwe kans om de herinnering aan de bevrijding van Nederland en Doornenburg in 1945 levend te houden. Ook Stinase Huissen en Martien van Hemmen van het Exodus Comité werden bedankt voor hun bijdrage aan de dag.

Vervolgens werd het koningspaar Bert en Karin van Deelen uitgenodigd om het bevrijdingsvuur in Doornenburg te ontsteken. De vuurbokaal – door Pascal Peters vervaardigd – stond klaar op het midden van het dorpsplein.

Na een muzikale vendelhulde door de vendeliers van de schutterij werden de aanwezigen bedankt en uitgenodigd voor koffie en broodjes.

Een mooie, nieuwe activiteit voor Doornenburg en haar inwoners die hopelijk vanaf volgend jaar jaarlijks navolging krijgt en een nieuwe traditie gaat vormen. Met dank aan het organiserende Oranje Comité!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*