Bevrijdingsvuur arriveert in Doornenburg (1)

Zondagmiddag 5 mei kwam voor de allereerste keer in de geschiedenis van Doornenburg het Nationale Bevrijdingsvuur aan in het durpke.

Het bevrijdingsvuur, dat gisteren vertrok uit Wageningen, arriveerde zondagochtend rond 11:00 uur in Huessen waar het werd ontvangen door burgemeester Marianne Schuurmans. Vervolgens werd het door groepen lopers naar de verschillende kerkdorpen gebracht. En dus ook naar Doornenburg.

Harmonie St. Caecilia, schutterij Gijsbrecht van Aemstel, het Oranje Comité, wethouder Helga Witjes en een groot aantal belangstellenden verzamelden zich rond 13:00 uur op het dorpsplein om gezamenlijk naar de hoek Duisterestraat- Slangenburgstraat te marcheren.

Op dat punt, bij de ingang van Doornenburg, werden de lopers uit Huessen verwelkomd en begeleid onder vrolijke marsmuziek naar het dorpsplein. (wordt vervolgd)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*