Viering 4 én 5 mei in Doornenburg

De vieringen rond 4 en 5 mei verlopen in Doornenburg dit jaar iets anders dan in voorgaande jaren.

De dodenherdenking op zaterdagavond 4 mei verloopt wél als vanouds; vanaf 19:00 uur is er een bijeenkomst in de Martinuskerk van Doornenburg, waarna aansluitend een stille tocht volgt naar het oorlogsmonument. Om 20:00 uur is er 2 minuten stilte ter nagedachtenis aan de gevallenen van WOII.

Nieuw dit jaar is echter de herdenking op zondag 5 mei. Dit jaar doet een groep lopers uit Doornenburg mee om het bevrijdingsvuur – dat eerder die dag vanuit Wageningen wordt verspreid over heel Nederland – naar Doornenburg te brengen.

Het vuur komt rond 11:00 uur aan in Huissen, waar het door burgemeester Marianne Schuurmans wordt verdeeld over de verschillende Lingewaardse loopgroepen. Eén groep loopt dan dus naar Doornenburg, waar het rond 13:00 uur aankomt op het Dorpsplein.
Hier zal het vuur in ontvangst worden genomen en zal wethouder Helga Witjes namens de gemeente een woordje spreken. De ceremonie wordt gehouden met muzikale begeleiding van Harmonie St.Caecilia, en Schutterij Gijsbrecht van Aemstel tot Honderdmorgen zorgt voor een vendelhulde.

Iedereen wordt uitgenodigd om bij één of meerdere ceremoniën aanwezig te zijn. Want Vrijheid geef je dóór.

Wil je meewandelen om het vuur op te halen in Huissen, dan ben je om 09.00 uur van harte welkom bij het Ontmoetingscentrum Doornenburg. Wil je alleen vanuit Huissen meelopen dan is het vertrek om 11.30 uur vanaf de Markt in Huissen.

Méér informatie en opgeven voor de wandeltocht? Klik HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*