Koningsdag in Doornenburg (1)

Ondanks de slechte weersvooruitzichten werd Koningsdag 2019 lekker buiten op het durpsplein van Doornenburg gevierd.

En dat bleek een prima besluit van het enthousiaste Oranje Comite. Want afgezien van een paar buien viel het best mee, en liet de zon zich af en toe ook nog èkkes zien.

De dag begon met een grote optocht van alle versierde kinderfietsjes door Doornenburg. Vergezeld door prachtharmonie St. Caecilia, schutterij Gijsbrecht van Aemstel en het schutterkoningspaar Bert en Karin van Deelen liepen en fietsten de blagen door de straten om trots hun oranje gekleurde fietsjes te laten zien.

Eenmaal terug werd het publiek welkom geheten door wethouder Helga Witjes, en werden Willy en Dominique Hendriks naar voren geroepen. Willy ontving vrijdag een lintje van onze Eindbaas Koning Willem Alexander en werd daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vervolgens werd een vendelhulde gebracht aan ‘de koning’ en ging de vlag in top bij het Schuttersgebouw. Aansluitend begonnen de kinderspelen op het plein en binnen in het schuttersgebouw. De jeu de boules vereniging had een parcours aangelegd op het dorpsplein voor de Puntbal wedstrijden. (wordt vervolgd)

bron foto’s: o.a. schutterij 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*