BREKEND: Kasteel scoort onderhoudssubsidie van € 500.000!

Via de zonnige wandelgangen van kasteel Doornenburg hadden we al vernomen dat er een forse aanvraag voor onderhoudssubsidie bij de Provincie Gelderland was ingediend.

Maar het is altijd weer spannend of zo’n aanvraag ook daadwerkelijk gehonoreerd wordt. Vragen is één, krijgen is wat anders.

Woensdag werd bekend dat de subsidiegeverT de subsidiepot had omgekieperd en geld aan een aantal projecten had toegekend, waaronder kasteel Doornenburg. Het bestuur mag binnenkort zo’n € 491.000 gaan besteden.

Bestuurslid Doeko Pinxt gaf aan dat het geld gebruikt gaat worden voor onderhoud en renovatie van het kasteel. “Delen van het kasteel kunnen nu voor publiek toegankelijk worden gemaakt, zoals de boerderij, de hele Langeraktoren en de weermuur bij de Langeraktoren. Ook de bruggen worden dit jaar nog gerestaureerd. Tenslotte wordt ingezet op de verbouwing en inrichting van de Bed&Breakfast“, aldus Doeko.

Het is onduidelijk wanneer precies de onderhoudswerkzaamheden beginnen, maar de plannen liggen al geruime tijd klaar. Chapeau voor het bestuur die dit geld heeft weten te vinden!

SONY DSC

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*