BREKEND: Schutterij overweegt aanpassing statutair lidmaatschap

Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen overweegt om de statuten aan te passen.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering bleek dat de grootste vereniging van Doornenburg, schutterij Gijsbrecht van Aemstel, overweegt om de statuten en het huishoudelijk reglement – die voor het laatst zijn gewijzigd in 1979 – aan te passen. De komende tijd gaat zij daarom het gesprek aan met de verschillende onderdelen van de vereniging en met haar leden om de meningen te inventariseren.

De klup wil met haar tijd mee gaan en dus wordt er nagedacht over tradities en het lidmaatschap van de vereniging. In welke vorm wordt het koningschieten, keizerschieten en kruisboogschieten gegoten? Blijft kermis vieren zoals het nu is? Hoe gaan we om met deelname aan concoursen? In welke vorm wordt het lidmaatschap aan de vereniging voortgezet? Wat is de rol van de jeugd en durpse dames daarin? Gaan we koning schieten of koningin schieten?

Kortom… de vereniging lijkt toe te zijn aan verandering. Hoe alles gaat uitpakken is nu nog volstrekt onduidelijk maar wél is helder dat modernisering hoog op de prioriteitenlijst staat van de vereniging. Een definitief voorstel moet er liggen over één jaar, ruim vóór de algemene ledenvergadering in april 2020.

En dus houden we de activiteiten van de vereniging goed in de gaten de komende tijd. Wordt zéker vervolgd.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*