Juliana Bicycle Team bezoekt Doornenburg

regelmatig krijgt doornenburg bezoek van topsporters of bn'ers. zondagmorgen fietsten de eenwielacrobaten uit millingen ons durpke binnen.

Nog meer nei-js van de buufjes, maar nu van over het woater hin.

In Millingen-am-Rhein bestaat dit jaar Eenwielvereniging Juliana het Juliana Bicycle Team maar liefst 110 jaar! De vereniging telt meer dan 100 leden en wordt internationaal gevraagd voor demonstraties en optredens.

Ekkes schooljuffen dan maar: “De kunstrijwielvereniging uit Millingen aan de Rijn is opgericht in 1909, het geboortejaar van prinses Juliana. Een vereniging bekend in binnen- en buitenland en uniek op het gebied van fietsacrobatiek. De show en het materiaal is door leden van “Juliana” zelf ontwikkeld en nergens ter wereld wordt het kunstfietsen in deze vorm beoefend“.

Waarom staat dit nu op deDoornenburger.nl? Welnu, vanmorgen vroeg was de club op training en maakte een fietstour door de Betuwe.  Het gezelschap belandde voor een koffiepauze bij Bieleman Bart aan de Duusterestroat. En als zo’n bont gezelschap topsporters ons durpke bezoekt dan kom je al gauw in de spotlights van dit vrolijke webhoekje te staan.

Vandaag was de laatste trainingsdag voor het fietsteam. 18 April vertrekken 10 fietsers met begeleiding in Londen en fietsen dan in 10 dagen terug naar Millingen. Tijdens Koningsdag, op 27 april komt het Juliana Bicycle Team met 640 km ien de kneijje weer aan in het Millingse.

Meer info over de club staat HIERO.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*