Bestuur schutterij verandert in 2019

Zondag 14 april aanstaande is de voorjaarsvergadering van schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen.

Tijdens de voorjaarsvergadering van de grootste vereniging van Doornenburg staat altijd de jaarrekening op de verenigingsagenda, maar ook de bestuursverkiezing. En dit jaar treden twee bestuurders af en zijn niet herkiesbaar.

Voorzitter Geert Claassen en senator Karel Vermaas hebben na jarenlang dienst te hebben uitgemaakt van het bestuur besloten om te stoppen. “Tied vur wat anders” is de meest gehoorde reden. Hun afscheid van de vereniging zal vermoedelijk op kermismaandag in september nog wel ter sprake komen.

Dat betekent ook dat er twee plaatsen binnen het 9-koppige bestuur moet worden opgevuld. Daarvoor draagt het bestuur Remi Aleven en Jaap Plattel als senatoren voor.

Het bestuur bestaat verder uit de volgende personen: Toon Niels (penningmeester), Wim Raaijmakers (secretaris) en de senatoren Martijn Claassen, Ron Mattijssen, Sjaak Witjes, Rick Bouwman en Gerico de Vries. Schutterskoning Bert van Deelen neemt gedurende zijn koningschap deel aan het bestuur als adviseur.

Wie de opvolger van voorzitter Geert Claassen wordt is nog niet duidelijk. Mogelijk weten we met Pasen meer.

De vergadering is alleen toegankelijk voor leden en begint op zondag 14 april om 11:00 uur. Locatie is natuurlijk het schuttersgebouw aan de Kerkstraat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*