Zorg- en Welzijnsmarkt voorziet in vraag inwoners

Zaterdag werd voor de allereerste keer in Doornenburg de Zorg en Welzijnsmarkt geopend.

Een breed opgezette informatiemarkt voor iedereen die op één of andere manier met zorg te maken heeft. Samen met de themagroep Zorg van Werkgroep Doornenburg organiseerde de Buurtzorg de druk bezochte Zorg- en Welzijnsmarkt in het Ontmoetingscentrum van Doornenburg.

Niet alleen voor zorgvragers maar met name voor hun familie, begeleiders en hulpverleners. Wethouder Aart Slob van de gemeente Lingewaard opende de markt met een toespraak waarna de introductie van de duofiets volgde. Een hulpmiddel dat via crowdfunding en sponsors voor Doornenburg kon worden aangeschaft!

Thema van deze middag was “Langer veilig thuis wonen” en voorlichting over dementie en mantelzorg. De theatervoorstelling “Nico en zijn netwerk” gaf een confronterend beeld over de dagelijkse praktijk van mensen die met dementie te maken hebben.

Een prima initiatief die voorzag in de behoefte van heel veel durpelingen. BROEVA en HARO dus voor de organisatie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*