Vandaag Nationale Boomfeestdag!

De Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert samen met de gemeente Lingewaard vandaag de jaarlijkse Boomfeestdag!

Het doel van deze dag is dat leerlingen bewust leren omgaan met de natuur in hun omgeving en een bijdrage leveren om in de toekomst, die natuur in stand te houden”, zo laat de organisatie weten.

Een nobel streven want zo’n 226 leerlingen van basisscholen uit héél Lingewaard gaan, natuurlijk met hulp van vrijwilligers en leerkrachten, van 9 tot 12 uur meedoen met de landelijke Operatie Boomfeestdag.

Het blagenfeestje wordt gehouden rondom kasteel Doornenburg. Er wordt een haag geplant bestaande uit meidoorn, sleedoorn en rozen en ook eiken- en beukenbomen krijgen een ereplaatsje bij het historische pandje.

Nu is voor blagen een feest géén feest als er niet iets te kaajje valt! Tussendoor krijgen de ieniemienies daarom ook happie snappie en gaan zij samen met natuurgidsen de omgeving van het kasteel ontdekken. Niet al te nei-jje kleren aantrekken dus!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*