Speurders zoeken nog steeds kasteel Hulleze

Het houdt niet op. Niet vanzelf.

Riepen we al eerder, en de speurders van de Heerlijkheid Hulleze hebben het begrepen. De winter is voorbij en dus is het de hoogste tijd voor een aantal enthousiaste bewoners van Hulleze om de hele Klompenwaard eens lekker uit te spitten op verborgen resten van het eens zo machtige kasteel ‘Hulhaussen’.

Want volgens oude kaarten en geschriften moet in het verre verleden kasteel Doornenburg een broertje c.q. zusje c.q. transgender hebben gehad dat aan de woelige Waal lag. We schreven er al eerder over.

De vraag is dus: wáár precies. Om dat uit te zoeken is grondradarspecialist Euroradar benaderd om de ondergrond van de polder in kaart te brengen. Mogelijk liggen er fundamenten onder de dikke kleilaag. Of andere resten.

Een gezelschap ging op  23 februari op pad met Euroradar en vrijwilligers van Hulhuizen 200 en Historische Kring Gente. Gewapend met oude en nieuwe kaarten werd gezocht naar een mogelijke locatie van het kasteel. Een quad sleepte de grondradar over het terrein waardoor de ondergrond meter voor meter in beeld werd gebracht.

Op 4 april worden tijdens een lezing van de Historische Kring Gente de voorlopige resultaten gepresenteerd, want de gegevens worden momenteel geanalyseerd. Spannend dus of er op de juiste locatie is gezocht…

Meer info en updates over het onderzoek staan HIERO.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*