OBC Bemmel: voor iedereen?

Een groot deel van onze lagereschoolblagen gaan na groep 8 naar het OBC in Bemmel. Vaak omdat dit de enige keuze binnen Lingewaard is.

Onlangs werd via de regiobode bekend dat dit jaar opnieuw een groep van 19 4e jaars leerlingen van het OBC in Bemmel is vertrokken voor een zestiendaagse studiereis naar de regio Kaapstad.

U leest het goed: pubers-doen-een 16-daagse-studie-reis-naar-Kaapstad!

Wij herhalen het nog eenmaal: PUBERS-doen-een 16-daagse-studie-reis-naar-KAAPSTAD!

Kosten per persoon zo’n € 1700!

De tieners lopen een dagje mee met de thuiszorg, geven les op een basisschool, maar er is ook ruimte voor cultuur; zo wordt er een bezoekje gebracht aan Robbeneiland“, zo vermeldt de PR afdeling van OBC Bemmel via de krant.

U snapt dat dit elite uitje alleen voor de kapitaalkrachtigen onder ons is bedoeld. Het plebs kan naar Parijs of Berlijn of Chimpy Champ maar wil je geld laten rollen dan laat je je blagen lekker milieubewust naar Zuid Afrika vliegen. Zo blijven we als gefortuneerden ook lekker ‘onder ons’.

(tekst gaat verder onder de foto)

Tafelberg nabij Kaapstad

Het is duidelijk dat OBC Bemmel in haar – overig volkomen overbodige – jacht om kinderen en ouders te werven voor haar school een dieptepunt heeft bereikt. Anno 2019 gaan klassen IEDER JAAR naar het buitenland met als smoes ‘het ontdekken van andere culturen’. Dat moet ouders motiveren om hun kinderen naar het Bemmelse te sturen.

De kloof tussen arm en rijk, die in Nederland al jaren groeit, spiegelt zich in het beleid van OBC Bemmel waar kapitaalkrachtige gezinnen de rest van de Lingewaarders met steun van de OBC-leiding de ogen kunnen uitsteken door exorbitante reizen te ondernemen. ‘Om andere culturen te ontdekken’.

Daarnaast doet de gretigheid waarmee de school dit propageert vermoeden dat er wel héél warme contacten met de reiswereld bestaan. Is voor zo’n reisbureau toch gauw verdiend, die € 32.000!

Wat je in ieder geval leert als leerling van OBC Bemmel is dat je schoolvriendje met kapitaalkrachtige ouders in schooltijd de wereld over mogen vliegen en ben je in een minder gelukkig nest geboren dan kun je dat allemaal vergeten. Op initiatief van de school met een mentaliteit uit 1919. Lekker pedagogisch.

Reageren? Kan onderaan in de comments, of HIERO de namen en telefoonnummers van de OBC leiding. Het College van Bestuur, dat uit slechts één persoon bestaat (??), is verantwoordelijk voor dit beleid. Zie DAARO. Fijne vakantie!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*