Dááág, Bouwplan Blauwe Hoek!

Dááág starters en senioren!
Pak je koffers en huisraad maar en zeg maar doei doei tegen Doornenburg.

Het bouwplan aan de Blauwe Hoek – waarover we op 4 augustus vorig jaar al schreven – is door het College van B&W een halt toegeroepen. Ist kaltgestellt. Finito Manolito. Deed een Jan Petertje.

Het plan was om 2 á 4 seniorenwoningen te bouwen tussen Blauwe Hoek 7 en 9. Daar ligt nog een leuk stukkie groen ‘oan de rand vant durp’, moet de eigenaar gedacht hebben. En daar valt nog wat te verdienen.

Maar het plannetje ging dus niet door. Mede door de bezwaarschriften van omwonenden die hun uitzicht op de prachtige Gelderse Poort zagen verdampen. Lingewaard wil niet dat er groene ruimte wordt volgepropt met huuskes. De gemeente wil wel bouwen maar dan voor het algemeen belang en niet voor de knip van een particulier, zo meldde – vrij vertaald – het college.

Ondanks de schreeuwende behoefte aan betaalbare woonruimte voor starters en senioren in Doornenburg. Er zijn volgens de gemeente nog wel mogelijkheden. Inbreiding is het toverwoord en dat betekent dat er alleen op de spaarzame open plekjes binnen de durpsgrenzen mogelijk nog iets gebouwd kan worden.

Mogelijk doelde men op het braakliggend stuk land van Buurman op de hoek Groenestraat-Blauwe Hoek. Al langer is er sprake van dat daar ‘iets’  verschijnt, al weet niemand precies wat en wanneer. Tot die tijd wordt er ‘ingebreid’ en mag er – onder voorwaarden – mogelijk gebouwd worden op de spaarzame vrije plekjes binnen de durpsgrenzen.  Wordt weer vervolgd.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*