Mogen motorrijders op de dijk deze zomer?

Gedurende de zomer van 2017 was het voor motorrijders verboden om tijdens weekenden en feestdagen op de Lingewaardse dijken te rijden. Aanwonenden klaagden over teveel lawaai, over hardrijders en onveiligheid op de dijk die voor hun deur liep.

Begin 2018 werd Lingewaard echter door de rechter teruggefloten en moest ze het verbod opheffen. Tot vreugde van motor minnend Nederland dat die hele lange zomer van 2018 fluitend over de dijken konden rijden.

Maar in Lopik deed zich eenzelfde zaak voor waarbij de rechter het verbod wél toestond.

Reden voor de belangenorganisaties MAG en KNMV om de zaak nu voor de Raad van State te brengen om een principeafspraak af te dwingen die landelijke richtlijnen moet vaststellen. De organisaties willen een helder antwoord wanneer gemeenten dit soort verboden mogen instellen.

Momenteel wordt er nogal subjectief besloten om motorrijders te weren, volgens de motororganisaties, “Als de regels worden overtreden, moet je gaan handhaven – ook als het gaat om loslopende honden en wielrenners die zich niet aan de wet houden. Je moet niet een hele groep mensen gaan weren”, zo stelt men.

Het is niet duidelijk wanneer de zaak bij de Raad van State dient. Tot die tijd blijven de dijken open voor iedereen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*