Verschoven ambulancepost geen voordeel voor Doornenburg

Zucht. Het blijft een gebed zonder einde.

Tijdige ambulancehulp in Doornenburg.

Vorige week werd een noodpost van de ambulancehulp in Elst nabij Intratuin geopend. Daarmee worden de aanrijtijden naar dorpen in Lingewaard “aanmerkelijk verbeterd” volgens overheid en zorgverzekeraars. Dat zijn de EINDBAZEN die alles bekostigen.

Dat de norm van 15 minuten in bijvoorbeeld Doornenburg nog steeds niet in het overgrote deel van de gevallen wordt gehaald wordt verder niet benoemd. Ook onze regiobode legde afgelopen weekend in de Betuwe editie weer eens uit “waarom de ambulance altijd te laat zal blijven komen in Doornenburg”.

Doornenburg blijft altijd lastig voor aanrijtijden van ambulances omdat de ligging tussen de rivieren altijd een probleem zal blijven qua bereikbaarheid, zo stelt onze regionale krant.

Even voor de duidelijkheid: tot zo’n 25-30 jaar geleden was er helemaal geen probleem, ongeacht de ligging. Toen was er gewoon de ambulance post van Bart Matthijssen in de Blauwe Hoek.

Als we die post in ere herstellen is de hele Oost Betuwe weer voorzien, want binnen 15 minuten zijn alle dorpen van Lingewaard te bedienen. Een achtervang voor Bemmel, Elst en de gemeente Overbetuwe kan eventueel vanuit Arnhem of Nijmegen aanrijden. Het is dus een kwestie van organiseren.

Maar dat zal wel te simpel zijn. Waarbij Doornenburg al jaren aan het kortste eind trekt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*