Erik Peters rijdt opnei-j de Alternatieve Elfstedentocht

We mogen het nu eigenlijk wel concluderen.

De Elfstedentocht (“zo verknocht aan Berenburg, Berenburg“) staat dit jaar niet meer op het sportprogramma van Nederland. Dat is wel duidelijk.

Maar sommigen onder ons laten zich niet van de wijs brengen. Zo is durpeling Erik Peters ook dit jaar weer afgereisd naar de Weissensee in Oostenrijk. Doel: het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht.

Op dinsdag 29 januari 2019 vertrok meneer al vroeg op de geslepen ijzers om voor de 8ste keer de 200 km uit te rijden. En dat is gelukt!

”Met een temperatuur van -18 graden gingen de 1400 deelnemers van start. Erik was met een delegatie van schaatsclub de IJsvogels uit Angeren naar Oostenrijk afgereisd voor deze sportieve uitdaging. De ijsvloer was vol met scheuren zodat het flink opletten geblazen was. Als snelste Lingewaardse schaatser kwam Erik als 158ste deelnemer over de finish en behaalde daarmee zijn 8ste Elfstedenkruisje. De ijsvogels hebben opnieuw een mooie prestatie neer gezet, waarbij 3 Lingewaardse deelnemers de 200 kilometer hebben vol bracht en 2 ijsvogels de 100 kilometer hebben uitgereden”, zo vermeldt het schaatsverslag.

U snappum… tied vur een HIEP HIEP HIEP en BROEVA en HARO voor onze durpeling Erik en de groep sportievelingen!

En nu hup aan de Berenburg!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*