Fort viert jubileumjaar met muziek

In 2019 is het 150 jaar geleden dat Fort Pannerden werd gebouwd.

En om toch èkkes stil te staan bij dat prachtige jubileum wordt er in het derde weekend van september iets bijzonders georganiseerd. “Op Wacht”. Een moderne opera in en over Fort Pááándere. Elementen als WO1 en de kraakperiode vormen de basis voor de opera die is geschreven door componiste Eva Beunk.

Eva Beunk: “De voorstelling wordt een reis van beklemming naar vrijheid. De bedoeling is dat iedereen zich als hij de opera verlaat, erg bewust is van zijn vrijheid, maar ook van de snelheid waarin wij tegenwoordig door het leven gaan. Wachten en verveling bestaat bijna niet meer in ons jachtige bestaan.

Drie zangers vertolken de rol van de Macht, De Soldaat en De Kraker. Zij worden muzikaal ondersteund door maar liefst 33 hoornisten. De internationaal bekende jazz-hoornist Morris Kliphuis zal met zijn improvisaties de vrijheid vertegenwoordigen.

Maar om alles mogelijk te maken is meer geld nodig, en dus wordt er een crowdfunding actie op poten gezet. Meer info staat HIERO. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

bron foto: C. van Eerd

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*