Kasteel is best trots op haar fruitbum’kes

De lente lijkt de koffers al een week of drie eerder te hebben gepakt en brengt de zon van die hele lange zomer van 2018 terug naar Nederland Kikkerland.

En dat is te zien aan de natuur.

Neem nou Kasteel Doornenburg.  Het bestuur van de oude burcht en haar vrijwilligers zijn trots op de boomgaard met hoogstamfruitbomen. In die boomgaard zijn oude fruitrassen weer terug te vinden. Rassen als Bellefleur, de Gravensteiner en de Notarisappel.

Maar dat gaat niet vanzelf“, zo laat de klup weten. “Elk seizoen zijn groene vrijwilligers in de weer om de bomen te snoeien, zodat ze dit jaar weer heerlijke vruchten kunnen dragen. En dat is nog niet alles, want de groen- en klussengroep zorgt ook voor onderhoud van kasteel en de omliggende natuur“.

Mooi werk dus, maar soms wat teveel voor het groepje. Ze zoeken dus nog vrijwilligers.

Een deel van de groep is elke vrijdag aan het werk, dus mocht je zin hebben om lekker in de natuur te werken in een gezellige omgeving kom dan eens langs. Rond de klok van tien hebben ze op het kasteel koffietijd.

bron foto’s: facebook kasteel Doornenburg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*