Heel Hulleze Zoemt!

Het volgende berichtje valt onder de categorie ‘Hallo Buuf!”.

Want de inwoners van Hulleze zijn zuinig op de natuur waarin het buurtschap ligt.

Zo werd door een aantal betrokkenen ontdekt dat het niet zo goed gaat met de wilde bijen in Nederland en ook in de Heerlijkheid Hulleze. Tientallen soorten zijn verdwenen en de helft van de overgebleven soorten is bedreigd.

Daarom wil het comité Hulhuizen200, samen met Lingewaard Natuurlijk, met hulp van de opbrengst van “Lingewaard doet“ stroken en percelen grond bezaaien met een- en meerjarig bloemenmengsels. Ook wil het comité op een van de zaaipercelen een zgn. Bijenhotel plaatsen.

Daarom wordt er op 27 maart een informatie avond onder de naam “Heel Hulhuizen Zoemt” georganiseerd in Zaal Concordia aan de Waaldijk. Een info avond met sprekers, informatie en achtergronden. En natuurlijk tips hoe je zelf kunt bijdragen aan de ontwikkeling van een bloemrijke en bijenvriendelijke natuur.

SHOWTIME is om 20:00 uur, de toegang is GRATIESJ-GRATIESJ-GRATIESJ en met name worden geïnteresseerden van buiten Hulleze uitgenodigd om te komen. Dus ôk de buure!

Het bijenhotel wordt uiteindelijk op maandag 22 april (2e Paasdag) onthuld in een weiland met bloemenlint aan ’t Hof in Hulleze. Meer info staat HIERO.

 

.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*